Zakelijk lenen

Wanneer kosten en opbrengsten niet volledig in elkaar overlopen kan het zijn dat een ondernemer een kredietfaciliteit nodig heeft. Zakelijk lenen is nog steeds populair, Zeker nu de betaaltermijnen die afnemers erop na houden de afgelopen jaren fors zijn opgelopen. Zakelijk lenen kon tot enkele jaren geleden alleen nog maar via de bank. Door de sterke opkomst van crowdfunding, waarbij particulieren geld uitlenen om hier een beter rendement mee te behalen dan op de spaarrekening, is lenen eigenlijk steeds eenvoudiger geworden. Maar is dat nu wel nodig dat lenen?

Particulieren worden sinds jaar en dag gewaarschuwd over de risico’s die geld lenen met zich meebrengt. Geld lenen kost geld en dat is een leuze die verplicht door commerciĆ«le leninggevers moet worden gebruikt. Ondernemers krijgen deze waarschuwing vaak niet te horen, zeker wanneer zij in het informele circuit geld lenen.

Heeft u als ondernemer een liquiditeitsbehoefte, bekijk dan eerst eens of u dit zelf op kunt lossen door bijvoorbeeld extra verdienmodellen in uw onderneming te integreren of nieuwe marketing technieken te gebruiken. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat zakelijk lenen helemaal niet nodig is. Moet het dan toch en ontkomt u er niet aan om een lening af te sluiten, zorg dan dat u in ieder geval toewerkt naar het aflossen van de lening en nooit en te nimmer moeite krijgt met terugbetalen. Dat geeft namelijk kopzorgen die u niet kunt gebruiken als u een onderneming aan het opstarten bent.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: