Zakelijk beleggen

Bent u in de gelukkige omstandigheid dat u zakelijk geld overhoudt aan het einde van de maand, dan zou u kunnen overwegen zakelijk beleggen een onderdeel van uw vermogensvorming te laten worden. Want, hoewel dat natuurlijk niet altijd hoeft te gebeuren, komen na vette jaren ook magere jaren. Een goede voorbereiding hierop kan zorgen voor extra vet op de botten.

Zakelijk beleggen kan ook voor de toekomst interessant zijn. De meeste ondernemers hebben maar een beperkt pensioen. De AOW wordt ook steeds kleiner, zakelijk beleggen kan dus zorgen voor de noodzakelijke financiele ruimte als de ondernemer met pensioen gaat.

Wel is het oppassen geblazen. Want beleggen kent een risico dat verkeerde beslissingen worden genomen en het vermogen niet meer maar minder waard wordt. Een ander risico is dat het vaak zo veel tijd kost om goed op de hoogte te zijn en blijven terwijl een ondernemer zich natuurlijk moet blijven richten op zijn core business.

Veel professionele beleggers bieden opleidingen en cursussen aan die beginners leren hoe ze geld kunnen verdienen op de beurs of met bepaalde andere strategieen. Het zorgt ervoor dat de moeilijkste beginnersfase eenvoudig kan worden doorlopen. Vergissingen zijn namelijk snel gemaakt maar met de juiste sturing en input zal dit snel tot een minimum beperkt kunnen worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: