Zakelijk krediet aanvragen

Hoewel we gezien hebben wat de gevolgen van de kredietcrisis zijn, staan er nog steeds regelmatig ondernemers op die graag zakelijk krediet aanvragen. Soms is een kredietaanvraag noodzakelijk. Verstandig is dan wel deze met name te gebruiken om groei en directe winst te financieren. Geld lenen kost geld en dat is niet alleen particulier het geval. Zakelijk kan er dan weliswaar sprake zijn van aftrekposten waardoor het iets minder duur is om geld te lenen, het geleende geld moet wel terug. Met rente. Het zal dus altijd meer kosten dan `gewoon` sparen.

Door geleend geld in te zetten als middel om groei op de lange termijn te financieren ontstaat een situatie waar de lening zichzelf als het ware kan gaan terugbetalen. Van een vergelijkbaar scenario was sprake in de allereerste aandelen lease constructies die rond 1995 – 1999 veelvuldig werden afgesloten. Met geleend geld ging men beleggen. Over de lening betaalde men maandelijks alleen de rente en aan het einde van de looptijd werd de lening weer afgelost met de opbrengst. Als het goed was gegaan bleef er nog een winst over. Helaas hebben we gezien dat de bomen niet alleen maar de hemel in groeiden. Velen verloren in de neergaande beurs na 2002 kapitalen met aandelenlease constructies. Het is dus niet altijd een goed idee om te gaan beleggen met geleend geld.

Wilt u per se een zakelijk krediet aanvragen kijk dan eens goed bij uw eigen huisbank. Omdat deze bank u al langer kent is de kans aanwezig dat er op basis van uw krediet historie een goede aanbieding gedaan kan worden. Ga niet in op schimmige bureautjes die online leningen aanbieden en vooraf een bepaalde vergoeding vragen. De websites van tv programma´s als ´opgelicht` en `undercover in Nederland´ waarschuwen hier al sinds jaar en dag voor. Het is een serieus risico. Daarom ook deze afsluiter, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dit het ook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: